Concept M Lekker debuut van Aafke Romeijn

‘Concept M’ is de titel van het schrijvers debuut van Aafke Romeijn. Het is een fictie roman maar door de ‘diepere’ lagen ook weer niet. Er zitten heel veel paralellen in met de knalharde werkelijkheid. Deze is alleen goed verpakt in het verhaal. Het verhaal gaat over Eva (die zich later Hava gaat noemen, waarom? dat kun je lezen in het boek 🙂 ). Zij is een zogenaamde ‘kleurloze’. Dit komt door een foutje van de natuur en wordt als ziekte aangemerkt. Maar wel een ziekte die (nog) niet te genezen is. In ‘Concept M’ gaat het over de tweedeling in de maatschappij die ontstaat door deze ziekte. De ene groep wil koste wat kost de groep kleurlozen alle mogelijkheden bieden op een zo’n prettig mogelijk leven en de andere groep wil dat de groep kleurlozen zich niet meer kan en/of mag voortplanten om zo de ziekte uit te roeien. Hoe dit verloopt vertelt ‘Concept M’.

Het boek leest makkelijk weg en ik vind het een pageturner. Een pageturner met een verrassend slot…. een goede reden voor een vervolg.

Het boek (256 blz.) is o.a. hier te bestellen:

var bol_pml={“id”:”bol_1546784107609″,”baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000086440703&”,”site_id”:”58150″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”aafke romeijn”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js” target=”_blank” rel=”noopener”>

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s